Mikä ihmeen Sisustus Minka?

Tervehdys!

Täällä kirjoittelee Mirka, kolmekymppinen kahden pienen lapsen äiti Vantaalta. Lempinimeni Minkan minulle on antanut ihastuttava kummityttöni noin viitisentoista vuotta sitten, kun ei vielä ärrää osannut sanoa 🙂 Söpöä, vai mitä?

Olen erittäin intohimoinen sisustaja ja visualisti, koen kaiken näkemäni todella vahvasti ja kauniit asiat, esineet ja näkymät viehättävät minua kovasti. Tarkan ja harjaantuneen silmän ansiosta minun on helppoa nähdä mitkä asiat sopivat yhteen ja mitkä eivät. Pikkutytöstä asti olen piirrellyt talojen pohjapiirroksia ja suunnitellut sisustuksia. Koko pienen ikäni olen jollain tavalla ollut kosketuksissa sisustamiseen, jos en työni kautta, niin vapaa-ajallani.

Eniten itseäni viehättää hyvin suomalaiseen kotiin sopiva skandinaavinen, melko pelkistetty ja paikoin jopa minimalistinen sisustus. Tykkään myös yhdistellä uutta ja vanhaa, modernia ja antiikkia, hillityssä suhteessa. Luonnon materiaalit ja luonto on myös lähellä sydäntä ja sitä suosin tuotavaksi myös sisätiloihin, jos ei muuten niin viherkasvien muodossa. Eli tietty boheemi vivahde miellyttää myös omaa silmää. Tietysti leikkisyys, omaperäisyys ja joskus jopa ripaus romantiikkaa sopii tiettyihin tiloihin – täytyy vain olla kyky nähdä, että mihin. Tärkeää on myös muistaa ottaa huomioon rakennus, jonka tiloja ollaan sisustamassa – esimerkiksi rintamamiestaloon ei kannata tehdä liian modernia ja kiiltävää sisustusta, ajanhenki saa näkyä!

Mutta sehän tässä on parasta, ettei yhteen tyylisuuntaan tarvitse jumiutua, sisustuksessa voi hyvin yhdistellä eri tyylilajeja ja saada mielettömän lopputuloksen!

Tein aikanaan pitkään töitä sisustusmyyjänä parissa eri sisustusalan liikkeessä, mutta koin haluavani antaa itsestäni enemmän ja haastaa itseäni enemmän. Kokeilin myös visualistin työtä. Näiden kokemusten jälkeen opiskelin itselleni sisustajan ammattitutkinnon ja tein mm. pintakäsittelijän töitä rakennusfirmassa ja opiskelin sen ohessa myös sihteerin ammattitutkinnon.

Koko ajan taustalla oli kuitenkin haave omasta yrityksestä, kolmen vuoden suunnittelun ja harkinnan jälkeen päätin, että nyt on aika. On aika kokeilla siipiäni omalla vahvuusalueella ja unelmien parissa. Näin syntyi oma yritykseni, Sisustus Minka – sisustuspalvelu ihmiseltä ihmiselle. Maanläheisesti ja rennosti. Halusin karsia turhat krumeluurit ja olla ihan tavallisten ihmisten saatavilla. Jokainen on ansainnut kodin, jossa voi nauttia olostaan ja levätä arjen askareiden lomassa – ilman, että kaaos vaatekaapissa tai olohuoneessa raastaa hermoja.

Haluan auttaa ihmisiä saavuttamaan sen kodin, jossa sekä mieli että silmä lepää!

Mirka Hannula

Sisustaja