Järjestyspalvelu

Kaatuuko tavaravuoret päälle kaappeja availlessa? Etkö koskaan löydä etsimääsi silloin, kun tarvitset? Monelle tuttu tunne – tämä, jos joku, on erittäin yleistä suomalaisissa kodeissa ja etenkin lapsiperheissä. Tavaroilla on useita käyttäjiä, eikä niiden oikeita paikkoja aina tiedetä tai joskus niille ei edes ole oikeaa paikkaa.

Vuosien varrella kaappeihin ja laatikoihin kertyy tuhottomasti tavaraa, joista suurimmalla osalla emme edes tee mitään. Säilytämme niitä velvollisuuden tunteesta, tunnearvon vuoksi tai ihan vaan siksi, että sitä voi joskus tarvita.

Omista tavaroistaan voi olla vaikea luopua, se on ihan ymmärrettävää. Koemme luopuvamme mahdollisesti osasta itseämme tai jostakin tärkeästä muistosta. Mutta muistot, ne ei asu tavaroissamme. Muistot ovat mielessämme, eikä niitä voi kadottaa esineen mukana. Tavaramäärän karsinta voi olla iso projekti, jonka alkuun saaminen saattaa olla niin hankalaa, ettei sitä koskaan tule aloitettuakaan. Sama tavarapaljouden kanssa painiminen jatkuu vuodesta toiseen.

Olisi käytännöllisempää, kun tavaroista säilyttäisi vain oikeasti tarpeelliset. Tilat riittäisi paremmin ja huomaisit, kuinka sinulle jää aikaakin enemmän kun ikuinen siivoaminen ja järjestely jää vähemmälle.

Jokainen tavara löytäisi oman paikkansa, jonka kaikki perheenjäsenet tietää. Tällöin ei tarvitse etsiä koko asuntoa läpi tai ostaa uutta vanhan ”kadonneen” tilalle. Tässä kohtaa moni tuskailee aloituksen kanssa, mutta sinun ei tarvitse tehdä sitä yksin!

Kesytetäänkö kaaos yhdessä?

Ottaessasi kaveriksesi ulkopuolisen järjestäjän on luopuminen helpompaa. Löydämme yhdessä ne rakkaat esineet, tarpeelliset käyttötavarat ja muun oikeasti säilyttämisen arvoisen. Käymme yhdessä läpi, mikä joutaa pois, mitä voisi myydä ja  minkä voisi lahjoittaa eteenpäin.

Ripeä yhdessä tehty karsinta saa aikaan silminnähtävän muutoksen hetkessä. Alkukankeuden selätettyämme tulet huomaamaan miten helppoa ja jopa koukuttavaa karsiminen on – kuinka kivalta tuntuu saada avaruutta ja järjestelmällisyyttä tilalle.

Soita tai laita minulle viestiä ja kerro tilanteestasi, katsotaan yhdessä minkälainen järjestyspaketti sinulle sopisi parhaiten!

PS. Oman kodin ja tavarapaljouden häpeilyn voit unohtaa! Olen nähnyt paljon erilaisia koteja erilaisista elämäntilanteista, enkä vähästä säikähdä! Muista myös, että viimekädessä sinä olet se, joka päättää mitä säilytetään ja mitä ei. Älä siis pelkää, että joudut pakosti luopumaan jostakin 🙂

HUOM: Ammattijärjestäjän työstä voit hakea kotitalousvähennystä! Lue lisää täältä!